Predzgornost Pred Goljufijami

Zaščitite se pred goljufijami

Vaša varnost je pomembna. OPENLANE daje prednost varnosti proti goljufijam, ki ciljajo na vas. Ostanite korak pred poskusi ribarjenja in zaščitite svoje podatke.

 

Prepoznavanje poskusov ribarjenja: ne postanite žrtev

Bodite previdni, saj goljufi ne samo ponarejajo telefonskih številk OPENLANE, profilov na družbenih omrežjih in spletnih strani, ampak tudi posnemajo pooblaščene e-poštne naslove OPENLANE kot del poskusov ribarjenja, da bi kompromitirali podatke strank in pridobili neavtoriziran dostop do bančnih računov in kreditnih kartic.

Tukaj je nekaj ključnih točk, ki jih je treba zapomniti pri prepoznavanju morebitne goljufije:

  1. Preverite e-poštni naslov pošiljatelja: Goljufi pogosto uporabljajo naslove, ki se lahko zdijo podobni našim, vendar niso pristni. Poskrbite, da se e-poštni naslov pošiljatelja ujema z našo uradno domeno: @openlane.eu. Bodite previdni pri kakršnih koli variacijah ali prikritih naslovih!
  2. Izogibajte se klikom na sumljive povezave: Pristojni e-poštni sporočili OPENLANE nikoli ne bosta zahtevali, da kliknete na povezave za zagotavljanje osebnih informacij. Bodite previdni pri katerem koli e-poštnem sporočilu, ki vas prosi, da kliknete na povezavo, še posebej za posodobitve podatkov, plačila ali preverjanje računa.
  3. Pazite pred zlonamernimi spletnimi mesti / poddomene: Uradne spletne strani OPENLANE so registrirane na adresah openlane.eu in sellers.openlane.eu. Uradne poddomene: visit.openlane.euvisit.openlane.co.uk in corporate.openlane.eu.Primer zlonamerne spletne strani: buy-open-lane.eu; openlane-sell.com; buynow-openlane.com; openlane-buynow.com; sellers-openlane.eu; buynow-adesa.com; buynow-adesa.com; adesa-buynow.com; adesa-sell.com; sellers-adesa.eu; private-adesa.com; adesa-buy.com; adesa-seller.com; buy-adesa.com; esp-openlane.eu; privado-openlane.eu; openlane-sl.eu; es-sellers-openlane.eu; es-openlane.com; privatesale-openlane.eu; myadesa.eu; adesa-private.eu; buyer-openlane.com; item-openlane.com; …
  4. Preverite podrobnosti računa:: Pristojne OPENLANE računi bodo vedno vsebovali natančne in specifične podrobnosti v zvezi z vašimi transakcijami. Preverite vsebino računa, da ugotovite morebitne razlike ali neskladnosti.
  5. Postavite pod vprašaj nepričakovane račune: Če prejmete račun, ki ga niste pričakovali ali se zdi izven konteksta, ne hitite z izvajanjem plačil. Obrnite se na našo Službo za stranke s pomočjo uradnih kontaktnih informacij, da potrdite zakonitost računa.
  6. Varujte svoje osebne podatke: OPENLANE vas nikoli ne bo prosila, da delite osebne ali občutljive informacije prek e-pošte, družbenih omrežij ali klepeta. Izogibajte se podajanju podrobnosti, kot so številke kartic, PIN kode, CVV/CVC, gesla prek teh kanalov.
  7. Bodite obveščeni o uradnih kontaktnih naslovih: Uradna komunikacija OPENLANE bo prihajala le iz naslovov, ki se končajo na @openlane.eu. Bodite pozorni na kakršno koli komunikacijo, ki izvira iz drugih domen.
  8. Preverite nenavadne zahteve: Če prejmete e-pošto, ki se zdi nenavadna, še posebej če vključuje izvedbo plačil, preverite njeno pristnost tako, da stopite v stik z našo Službo za stranke s pomočjo uradnih kontaktih podatkov.
  9. Bodite previdni pri zlonamernih sporočilih, ki prihajajo iz “zasebne prodaje”. Ne organiziramo zasebnih prodaj. Prav tako ne objavljamo avtomobilov na oglasnikih ali spletnih straneh B2C, kot sta Mobile ali Autoscout24.

 

Upoštevajte, da ostati obveščen in pozoren je ključno za zaščito vaših osebnih in finančnih podatkov. Spodbujamo vas, da si te smernice zapomnite in takoj poročate o morebitni sumljivi dejavnosti nas kontaktirajte. Naša ekipa službe za stranke je vedno pripravljena vam pomagati in vam nuditi usmerjanje.

Hvala vam, da ste cenjeni član skupnosti OPENLANE. Skupaj se lahko borimo proti goljufijam in zagotovimo varno spletno okolje za vse.