ADESA Europe imenuje Grainne van Berkum za svojo novo predsednico

2. november 2023

ADESA Europe, hčerinska družba vodilnega ponudnika digitalnih rešitev trga za rabljena vozila OPENLANE, Inc. (NYSE: KAR), objavlja imenovanje Grainne van Berkum za novo predsednico podjetja. V svoji vlogi bo Grainne odgovorna za upravljanje poslovanja v Evropi in Veliki Britaniji ter za spodbujanje rasti na dinamični digitalni tržnici organizacije, pri čemer bo ohranjala trdno zavezanost podjetje cilju olajšati veleprodajno prodajo avtomobilov, da bodo njihovi stranke lahko dosegle večji uspeh.

 

Z več kot 30-letnimi izkušnjami na področju avtomobilske in digitalne B2B trgovine ima Grainne strokovnost in vizijo, potrebno za vodenje ADESA Europe na nove ravni uspeha.

“Grainne van Berkum je izkušena in usmerjena v prihodnost voditeljica. S tremi desetletji izkušenj na področju avtomobilske industrije in vodenja, zlasti pri napredovanju digitalne transformacije avtomobilskih trgov v Evropi, je Grainne usposobljena in uspešna izvajalka, ki dosega rezultate. Njeno prilagodljivo razmišljanje, mentaliteta rasti in globoki odnosi s strankami bodo še dodatno pospešili rast naše evropske tržnice ter zagotovili pozitivne rezultate tako za naše stranke kot za podjetje. Z veseljem pričakujem, kaj bo naša ekipa dosegla za naše stranke pod vodstvom Grainne,” pravi Srisu Subrahmanyam, predsednik za storitve in mednarodne trge ter izvršni podpredsednik za operacije pri OPENLANE.

Grainne ima dokazano zgodovino pri razvijanju uspešnih strategij, izdelkov in digitalnih rešitev za ponovno trženje rabljenih vozil. Preden se je pridružila OPENLANE, je delovala kot izvršna direktorica in izvršna direktorica pri CarNext, kjer je bila odgovorna za B2B prodajo, strategijo nabave in upravljanje več ekip po vsej Evropi. Pred tem je imela dolgotrajno službo pri LeasePlan, kjer je opravljala različne položaje progresivnega vodenja in odgovornosti tako v Irski kot na Nizozemskem, pri čemer se je osredotočala na digitalno trženje in rast vrednosti sredstev v več kot 30 državah.

Več kot le strateška voditeljica je Grainne znana po prepoznavanju in spodbujanju talentov. Razume, da je gradnja močnih ekip in spodbujanje pozitivne korporativne kulture ključno za uspeh. S svojim vodstvom bo Grainne prinesla več sodelovanja, rasti in inovacij v podjetje ter izjemno storitev za stranke in deležnike.

“Z veseljem se pridružujem izjemni ekipi ADESA Europe v neprecedenčnem obdobju sprememb v avtomobilski industriji. Moj takojšnji poudarek bo pospeševanje naše vizije o ustvarjanju največjega digitalnega trga na svetu, ki bo povezal kupce, prodajalce in vozila,” pravi Grainne van Berkum, predsednica ADESA Europe.